Ricky Koole – Onwijs Gers

28 oktober 2023 20:15

Ricky Koole & Band – Onwijs Gers
Zaterdag 28 oktober 2023
20.15 uur
Muziek
€ 21,50,-
(incl. 1 consumptie)

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. En ze stelt zichzelf de vraag: Wat zocht ze al die tijd? Waar liggen haar muzikale wortels nou echt?

Dit najaar verschijnt haar nieuwe Nederlandstalige plaat, ‘Altijd Iemand’, gemaakt met oa. de mannen van de Rotterdamse band Ocobar. Een plaat waarin alles bij elkaar komt: Ricky’s liefde voor Americana maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. ‘Dit album is mijn persoonlijkste plaat tot nu toe’ zegt Ricky er over. 

In het programma ‘Onwijs gers’* vertelt Ricky grappig over waar ze vandaan komt, haar familie-geheimen en de muziek uit het pannenkoekenhuis. Naast de liedjes van haar nieuwe plaat zingt ze oude hits uit de jaren ’70 en ’80 waar ze mee opgroeide. Liedjes die troost bieden, die soms weemoedig maken en dan weer zorgen dat je hardop meezingt en vol goede moed vooruit kunt. Onwijs gers dus!

Want soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent.

(*’gers’ is een woord dat in de Rijnmond wordt gebruikt om iets an te duiden wat gaaf of tof is.)

Zang, tekst, gitaar:                            Ricky Koole
Gitaar:                                                Cok van Vuuren
Bas:                                                     Bart Wijtman
Drums:                                                Rob Wijtman
Techniek:                                            Jan Heideveld/Sylvester Boers

Ticket Type Price Cart

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.