Javier Guzman – Laatste Wissel

27 september 2024 20:15

Javier Guzman – Laatste wissel
Vrijdag 27 september 2024
20:15 uur
Cabaret
€ 25,-
(incl. 1 consumptie)   

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Fabian Franciscus – Loskomen (Try-out)

12 oktober 2024 20:15

Fabian Franciscus – Loskomen (Try-out)
Zaterdag 12 oktober 2024
20:15 uur
Cabaret
€ 21,-
(incl. 1 consumptie)   

Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen! Was het vurige betoog van mijn psycholoog ooit aan mij.
In die tijd verloor ik soms letterlijk meer tijd aan de angst en vrees, dan aan het leven zelf.

En precies dat wil ik op dit moment ook weer; even loskomen!
Loskomen van verwachtingen, van het theater, van het dagelijks leven…
En misschien gun ik jou dat ook wel heel erg.
Maar, gun jij jezelf dat?

Zullen we samen,
loskomen?

Welkom bij Fabian zijn vierde comedy show! Eerder maakte hij; Vlafeest, Kleine Wereld en Lekker Gezellig! Zijn eerdere shows waren o.a. te zien op Netflix en bij NPO3. Verder was Fabian o.a. te gast bij The Genius, Humberto, De Slimste Mens, DWDD heimwee: Kopspijkers, De Vooravond, Spijkers met Koppen, Radio 2 etc.

Soundos – Witte Ruis (Try-out)

5 oktober 2024 20:15

Soundos – Witte ruis (Try-out)
Zaterdag 5 oktober 2024
20:15 uur
Cabaret
€ 21,-
(incl. 1 consumptie)   

Witte ruis. Een constante geluidsstroom waar baby’s heerlijk op kunnen slapen. Zo ook de baby van Soundos. Hij ontspant zich dan onmiddellijk.

Soundos ervaart zelf hele andere soorten “witte ruis”. En die hebben zeker geen kalmerende werking. Mensen die haar tegenwerken, vinden dat ze te veel ruimte inneemt of te luid is. Toetsenbordridders die online haat verspreiden. Maar Soundos heeft besloten zich te bevrijden van alle ruis. Die vrijheid maakt haar gelukkiger. Zorgt ervoor dat ze nóg meer schijt heeft aan de wereld en nóg zelfverzekerder wordt. Zoals de Theaterkrant al schreef over haar laatste voorstelling Comeback Kid: “Maak geen ruzie met Soundos, want je staat tegenover een vleesgeworden stroomstootwapen, honkbalknuppel en verbaal kanon.”

Dat egoïsme heeft een positieve invloed gegeven aan haar leven. Ze is gelukkig en haalt succes na succes. Wij kijken daarom met enthousiasme en een paar angstzweetpareltjes uit naar de nieuwe voorstelling van Soundos: Witte Ruis.

Nabil – Nee, precies daarom

1 november 2024 20:15

Nabil – Nee, precies daarom
Vrijdag 1 november 2024
20:15 uur
Cabaret
€ 21,50,-
(incl. 1 consumptie)   

Nabil is weer terug in het theater met zijn vierde avondvullende! Hij zal door heel Nederland touren met zijn nieuwste show ‘Nee, precies daarom’. 

Na drie succesvolle theatertournees, waaronder zijn laatste voorstelling ‘Absurd’ en zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol 2023’, is het tijd voor een gloednieuw programma. 

In ‘Nee precies daarom’ vraagt Nabil zichzelf af of we niet zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.

Janneke de Bijl – Doet u ook mensen?

13 december 2024 20:15

Janneke de Bijl – Doet u ook mensen?
Vrijdag 13 december 2024
20:15 uur
Cabaret
€ 21,-
(incl. 1 consumptie)

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het nu met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verscheen haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

De pers over Janneke:

Trouw: “Deluchtige anekdotes (…) maken dat de meer kwetsbare en pijnlijke stukken des teharder aankomen.”
“Een stap voorwaarts om een completer cabaretier te worden” Theaterkrant
“Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen.” Parool

Credits:
Regie: Selma Susanna
Muziek: Jan-Willem Rozenboom
Techniek: Dion Schuddemat, Niesje van Apeldoorn

Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje

25 januari 2025 20:15

Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje
Zaterdag 25 januari 2025
20:15 uur
Cabaret
€ 19,-
 (incl. 1 consumptie)

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met “Boompje, Beestje”: een muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Boban speelt “Boompje, Beestje” overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).

Over Boban

Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.

Quotes

“Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut”Theaterkrant 2023
“Een talentvolle cabaretier met lef”Het Parool 2024
“De woordspelingen en dubbelzinnige grappen vliegen je om de oren”ILoveTheater 2023

Cameretten – Cameretten Finalistentournee

1 februari 2025 20:15

Cameretten – Cameretten Finalistentournee
Zaterdag 1 februari 2025
20:15 uur
Cabaret
€ 20,-
 (incl. 1 consumptie)

Al 58 jaar gaat Cameretten Festival ieder theaterseizoen op zoek naar hét nieuwe cabarettalent van Nederland en Vlaanderen. De drie acts die de finale hebben weten te halen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, kunnen zich nu presenteren in vele theaters in het land.

Maak kennis met een nieuwe generatie cabaretiers die de komende jaren de Nederlandse theaters gaan bestormen! Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij

Uit de kweekvijver van Cameretten zijn veel bekende cabaretiers voortgekomen zoals Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Jandino Asporaat, Patrick Laureij, Plien & Bianca, Daniël Arends, René van Meurs, Ronald Goedemondt, Guido Weijers en velen meer.

Info

WEBSITE www.cameretten.nl
INSTAGRAM @cameretten
FACEBOOK @cameretten
TWITTER @cameretten
TIKTOK @camerettenfestival
YOUTUBE www.youtube.com/cameretten

Lisa Ostermann – Makkelijk in de omgang  

7 februari 2025 20:15

Lisa Ostermann – Makkelijk in de omgang
Vrijdag 7 februari 2025
20:15 uur
Cabaret
€ 20,-
 (incl. 1 consumptie)

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.  

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. ‘Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij’ kopte NRC in een vijfsterrenrecensie over haar nieuwe voorstelling.  ‘Makkelijk in de omgang’: dé voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.  

De pers over Makkelijk in de omgang 

NRC (★★★★★)  
Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij: Lisa Ostermann. […] 
In haar tweede programma bevestigt Lisa Ostermann hoe machtig veel talent ze heeft, voor grappen, verhalen en liedjes. Ze is helemaal thuis op het podium. […]  
Lisa Ostermann is een stem om rekening mee te houden in het cabaret.  

De Volkskrant (★★★★) 
Één grote onderstreping van het feit dat ‘Lisa fucking Ostermann’ in deze voorstelling zowel zacht als hard uit de hoek kan komen, helemaal in haar element is en haar vorm en stem heeft gevonden.  

Trouw (★★★★) 
Comédienne Lisa Ostermann is een natuurtalent. 

Theaterkrant (keuze van de criticus) 
Lisa Ostermann is al bij haar tweede programma een complete cabaretière geworden.  

Tekst, muziek en spel: Lisa Ostermann 
Theatertechniek en toetsen: Teije Bartstra 
Technische productie: Jelle van Setten 
Lichtontwerp en toneelbeeld: Jasper Nijholt 
Assistent lichtontwerp: Willem van der Maarel 
Impresariaat: Bunker Theaterzaken
Eindregie: Margôt Ros 
Adviezen: Jurrian van Dongen, Emma Linssen, Koos Terpstra 

Andries Tunru – Marmer

22 februari 2025 20:15

Andries Tunru – Marmer
Zaterdag 22 februari 2025
20:15 uur
Cabaret
€ 20,50,-
 (incl. 1 consumptie)

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Het autobiografische Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.

De voorstelling kreeg ★★★★★, en werd door Theaterkrant zelfs bekroond tot “Keuze van de Criticus”

Tekst en spel: Andries Tunru
Regie: Eveline Mol
Impresariaat:
Bos Theaterproducties
Techniek:
Mike Lathouwers en Niels Boswinkel
Foto: Anne van Zantwijk

Blauwe Vinkjes – DISCLAIMER

15 maart 2025 20:15

Blauwe Vinkjes – DISCLAIMER
Zaterdag 15 maart 2025
20:15 uur
Cabaret
€ 20,-
 (incl. 1 consumptie)

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”.

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.

Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben!

“Zij brengen sketches en liedjes in de traditie
van Alex Klaasen en Plien & Bianca.”
Volkskrant