Veldhuis & Kemper – Geen titel (Try out)

9 mei 2024 20:15

Veldhuis & Kemper – Geen titel (Try out)
Donderdag 9 mei 2024 (Let op, dit is Hemelvaartsdag!)
20.15 uur
Muziek
€ 19,50,- (incl. 1 consumptie)
Nieuwe voorstelling, try out

Klopt, er is nog geen titel. Sterker nog, de mannen weten niet eens precies waar ze het over gaan hebben. Relaties en elkaar hebben ze in hun eerdere programma’s al helemaal besproken. Hoog tijd dus om de blik naar buiten te richten en te kijken wat er eigenlijk nog meer in de wereld gebeurt. En wat ze daar eigenlijk van vinden. Wat dat is, daar komen ze achter terwijl ze optreden en daar kunt u in het aller vroegste stadium bij zijn. Wees er snel bij, want het wordt hoe dan ook een vrolijke avond vol bloed, zweet en lachen!

Maartje en Kine – Hoge Noot

13 april 2024 20:15

Maartje en Kine – Hoge Noot
Zaterdag 13 april 2024
20.15 uur
Muzikaal cabaret
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Vanwege overweldigend succes nog eenmaal in Nederland te zien: het sterprogramma Hoge Noot van Maartje en Kine. De Telegraaf en Theaterparadijs waren lyrisch en noemden het “een klinkend feest ★★★★” en “weergaloos muzikaal grappig ★★★★★”. Muzikale comedy zoals u het nog nooit gezien heeft!

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Maar met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jacksons Thriller. Beuken, rocken, zweten: Maartje en Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje en Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje en Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. 

U kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire “Maartje en Kine Buigen Niet” – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje en Kine zijn fameus voor hun “Miniconcerten voor Alleenstaanden” en hun optredens bij Khalid en Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. 

‘Hoge Noot’ is een voorstelling voor volwassenen maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

De pers schreef over “Hoge Noot”:

Een klinkend feest” (★★★★ De Telegraaf)

“Weergaloos muzikaal grappig” (★★★★★ Theaterparadijs)

“Prachtige samenzang en de indrukwekkendste muziekstukken” (Theaterkrant)

“Anderhalf uur puur genieten” (ILoveTheater)

De pers over Maartje en Kine:

“Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.” (Jacques D’Ancona)

“De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.” (★★★★★ Theaterkrant)

Rob & Emiel – Da Vinci Ode

6 april 2024 20:15

Rob & Emiel – Da Vinci Ode
Zaterdag 6 april 2024
20.15 uur
Cabaret
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

In The Da Vinci Ode ontrafelen Rob en Emiel geheimen en mysteries. Gewapend met een verzameling aan psychologische experimenten, vingervlugheid en verbijsterende mind-reading nemen ze je mee op een reis door de tijd. The Da Vinci Ode is een magische en niet te bevatten voorstelling vol humor waarbij de bezoekers meer krijgen dan ooit tevoren.

In hun unieke mix van cabaret en magic sta je versteld en ga je twijfelen over alles wat je dacht dat echt was. Kraken zij de code en lukt het ze om het onmogelijke mogelijk te maken? Zo zag je Rob en Emiel nog nooit!

Rob & Emiel wonnen al tientallen nationale én internationale prijzen (o.a. huidig- en 14-voudig Nederlands Kampioen en 3 podiumplaatsen op het WK Magic). Daarnaast maken zij TV programma’s (o.a. Street Magic, Magic Battle, Testcase) en verzorgen ze optredens en events in binnen- en buitenland. The Da Vinci Ode is hun achtste avondvullende theatershow. Met zo’n brede basis ben je gegarandeerd van een bijzondere avond uit.

Dit werd geschreven over eerdere theatershows van Rob & Emiel:

‘Pure magie, absolute wereldtop’ – I love theater 

‘Rob en Emiel staan op eenzame hoogte’ – Musicalnieuws

‘Podiumkunstenaars van wereldniveau’ – Theaterkrant

‘topniveau, strak en vakkundig uitgevoerd’ – Theaterparadijs

Credits
Spel en regie: Rob Mollien en Emiel Lensen
Techniek: Maurice Emmers
Foto en bewerking: Laura Marijn

Jeroens Clan – Korte metten

28 maart 2024 20:15

Jeroens Clan – Korte metten
Donderdag 28 maart 2024
20.15 uur
Cabaret
€ 19,50
,- (incl. 1 consumptie)

Het grove muzikale zapcabaret van de jaren negentig is terug in een nieuw jasje. Fris, grofgebekt en met gestrekt been. Maatschappijkritische liedjes, vrouwonvriendelijk gebral en patriarchale vunzigheid, maar met een eigentijdse portie kwetsbaarheid. Gelukkig maar. Je mag er dus gewoon om lachen.

Na hun succesvol ontvangen debuutprogramma ‘Tere zieltjes’ vol snelle scènes, rauwe nummers en nietsontziende grappen komt het cabarettrio Jeroens Clan nu met hun tweede programma Korte metten. Nóg sneller, nóg rauwer, en nóg nietsontzienderderder. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Huilen doen ze thuis wel.

De pers over Jeroens Clan:
“Het drietal geeft een dramaturgisch interessante, vernieuwende draai aan dat mensonterende cabaret, zoals dat van Hans Teeuwen en Theo Maassen.” – Theaterkrant

“Een bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid […] waarmee ze een eigen geluid toevoegen aan het cabaretlandschap.” – Leidsch Dagblad

“Onder het masculiene gebral blijkt veel onzekerheid te schuilen, wat uiteindelijk resulteert in een mooi demasqué.” – Het Parool

Anuar – Made in Holland

10 februari 2024 20:15

Anuar – Made in Holland
Zaterdag 10 februari 2024
20.15 uur
Cabaret
€ 19,-
(incl. 1 consumptie)

Stand-up comedian Anuar is geboren en gevormd in Nederland. Met veel herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie en actualiteit steelt hij de harten van zijn publiek in het theater. Vanuit zijn humoristische visie houdt hij de bezoeker een spiegel voor over Nederland anno nu. Hierdoor kwam hij op de voorpagina van de gerenommeerde krant The New York Times.

Na vijf avondvullende comedyshows en twee Ramadan Conferences – waar Anuar de bedenker van is – komt hij nu met zijn nieuwe comedyshow MADE IN HOLLAND.

De pers over Anuar in eerdere comedyshows:

“Spannende ongepolijste en rauwe stand-up. Weet op een originele manier te spelen” (Algemeen Dagblad)

“Hij is een gretige grappenmaker” (De Telegraaf)

“Hij laat de zaal ongegeneerd hard lachen. Speelt losjes uit de heup.” (NRC)

Cameretten – Finalistentournee

6 januari 2024 20:15

Cameretten – Finalistentournee
Zaterdag 6 januari 2024
20.15 uur
Cabaret
€ 19,-
(incl. 1 consumptie)

Cameretten – Cameretten Finalistentournee (57e editie)

De drie finalisten van Cameretten Festival 2023 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling voor jou te spelen. Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je een rondreis maakt met de leukste, nieuwe cabaretiers en stand-up comedians als jouw reisleiders. Laat je verrassen door het kersverse cabarettalent van Cameretten. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik was er als eerste bij voordat ze stadions uitverkochten.’

Cameretten ontdekt sinds 1966 de echte cabaretparels van de Nederlandse podia. Deze cabaretiers straalden eerder op het podium van Cameretten en hebben het pad vrijgemaakt voor een nieuwe generatie aanstormend talent: Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Jandino Asporaat, René van Meurs, Patrick Laureij, Alex Ploeg, Janneke de Bijl, Andries Tunru en vele anderen.

Info

WEBSITE www.cameretten.nl
INSTAGRAM @cameretten
FACEBOOK @cameretten
TWITTER @cameretten
TIKTOK @camerettenfestival
YOUTUBE www.youtube.com/cameretten

N00b speelt N00b

19 december 2023 20:15

N00b speelt N00b
Dinsdag 19 december 2023
20.15 uur
Cabaret
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleefde vorig seizoen een droomdebuut. Hun allereerste voorstelling n00b speelt n00b ontving een vloedgolf aan lovende recensies en er ontstond een ware run op de kaarten. Dit seizoen komen de dames dan ook terug naar het theater met n00b speelt n00b.  

n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek die je mee kan zingen en achterovergeslagen naar kan luisteren. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnares van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

Recensiequotes:

‘Het is heerlijk om te kijken naar een nieuw duo dat zo fris aanvoelt en zo veel gelach weet los te maken.’ – de Volkskrant (5 sterren)
‘IJzersterk cabaretdebuut vol varianten van klootzakken en ploeteraars.’ – NRC (4 sterren)
‘Met n00b is het cabaretlandschap een hip topduo rijker!’ – Parool
‘Ga deze voorstelling zien, laat je overrompelen door n00b en dompel je onder in hun universum.’ – Theaterkrant 

Pieter Derks – Ja, leuk *UITVERKOCHT*

22 november 2023 20:15

Pieter Derks – Ja, leuk *UITVERKOCHT*
Woensdag 22 november 2023
20.15 uur
Cabaret
€ 21,50
,- (incl. 1 consumptie)

Pieter Derks komt met een nieuwe voorstelling, dus dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd. Zijn vorige twee voorstellingen werden genomineerd voor de Poelifinario. “Zijn verfrissende, mild-ironische kijk op de actualiteit verdient het grootste publiek”, schreef het AD. Zet je schrap voor een compleet avondje uit, over alles dat hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je toch nog denkt: ja. Leuk.

Foto: Lynn Puts

Annick Boer – Deze is nog beter!

8 december 2023 20:15

Annick Boer – Deze is nog beter!
Cabaret
Vrijdag 8 december 2023
20.15 uur
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Annick Boer is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn, de TV-Kantine en nu ook van Wie is de Mol?. Volgens de Volkskrant smaakte haar eerste cabaret-voorstelling naar meer en dat vond Annick zelf ook.Deze tweede voorstelling is geheel van eigen hand met wederom live muziek van Jean Louis van Dam!

Over haar vorige voorstelling, Dat is goed gelukt, werd gezegd ‘Annick kan van een alledaags verhaal magisch theater maken’. Dat gaat ze ook nu weer doen. Komische conferences vol zelfspot en prachtige liedjes zullen garant staan voor een heerlijke avond cabaret.

Haar eerste voorstelling was goed gelukt, maar deze wordt nog beter!

Regie: Wimie Wilhelm.

De pers over haar voorstelling

Theaterparadijs: ‘Zelfspot, humor, ontroering en prachtige liedjes worden op een heerlijke relaxte manier gedoseerd de zaal in gestuurd. Kleinkunst op zijn best’;

TheaterKrant: ‘Ontspannen Annick Boer presenteert een fijn avondje theater’;

Musicalsites: ‘Naast bijzonder grappige anekdotes zoals echt alleen Annick dat kan, zingt ze, onder begeleiding van Jean Louis van Dam, ook een aantal prachtige nummers’.

Meer informatie:

Website: www.annickboer.nl
Instagram: https://www.instagram.com/annick_boer/
Promo op YouTube: https://youtu.be/RIPa6EVWVnE