Theater Gezelschap Winterberg – De Stille Kletsmajoor

24 maart 2024 14:00

Theater Gezelschap Winterberg – De Stille Kletsmajoor
Zondag 24 maart 2024
14.00 uur
Jeugd (3+)
€ 9,-

Een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, met poppen, visuele poëzie en humor.

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten handenvol geld. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken.

De stille kletsmajoor toont de kracht van woorden. Heel soms dwarrelen er in het land woorden door de lucht. Flo heeft er met zijn netje drie gevangen. Hij is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Zij is alle mooie woorden van de wereld. Maar die woorden kan hij niet betalen; ze kosten een vermogen.

Educatie

De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordfabriek van Agnès de Lestrade  en Valeria Docampo. Deze is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.

Concept : Tg. Winterberg
Regie : Mark Haayema
Spel & poppen : Marlyn Coetsier
Machinerieën : Cynthia Borst
Muziek : Nineyards Audio

Anansi de spin – sterker dan een olifant

15 oktober 2023 11:00

Vanaf2 Producties: Anansi de spin – sterker dan een olifant
Zondag 15 oktober 2023
11.00 uur
Jeugd 4+
€ 10,-

Een wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling waar het vertellen van de verhalen van Anansi centraal staat. Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten. Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio.

Spel: Abke Bruins en Rogier Komproe
Regie: Noufri Bachdim tekst Ayden Carlo
Muziek: Vernon Chatlein
Poppen, vormgeving en kostuum: Pluck Venema en Annelies Shakison
Concept: Iven Cudogham

Vanaf2 Producties is het productiehuis van Vanaf2. We betrekken jonge enthousiaste makers uit ‘eigen stal’, maar ook nieuwe makers, soms uit onverwachte hoeken. Eerdere voorstellingen die in opdracht van Vanaf2 Producties gemaakt zijn, waren onder andere ‘Fiep heeft haast’ en ‘Robbie & Roef’.

Vanaf2 producties – Zachtjes gaan de paardenvoetjes

3 december 2023 11:00

Vanaf2 producties – Zachtjes gaan de paardenvoetjes
Jeugd 2+ (sinterklaasvoorstelling)
Zondag 3 december 2023
11.00 uur
€ 10,-

Een zachte muziektheatervoorstelling waarbij iedereen mee mag zingen In een rustige, ontspannen sfeer hoor je het verhaal van Pietje Moe. In grappige en fantasievolle scènes zie je hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. De voorstelling is omlijst met de allerleukste Sinterklaasliedjes. Uit volle borst meezingen mag!

Zachtjes gaan de paardenvoetjes is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek met cd, gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit die voor deze voorstelling ook het decor ontwierp. In 2017 is het boek met cd door uitgeverij Gottmer opnieuw uitgegeven in een nieuwe versie.

De Grote Haay – De Verrukkelijke kinderbakshow

14 januari 2024 14:30

De Grote Haay – De Verukkelijke kinderbakshow
Zondag 14 januari 2024
14.30 uur
Jeugd 6+
€ 11,50
,-

Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het theater!

Thuisbakker Rutger van den Broek (eerste winnaar Heel Holland Bakt) en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Kees de  Koekenbakker komt ook langs, hij zingt hits als: ‘Suiker, boter, bloem & ei’ en ‘De koek is op’. Wie kent ze niet.

‘De verrukkelijke kinderbakshow’ is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen! Heb jij een brandende bakkersvraag? Stel ‘m gerust!

Poppen: Marlyn Coetsier & Elout Hol
Muziek: Edith Leerkes
Spel: Rutger van den Broek en Mark Haayema
Regie:  Joep Onderdelinden

Presentatie seizoen 2023-2024

2 juni 2023 20:15 - 22:15
Ook zo benieuwd naar het programma voor het nieuwe seizoen?
Theater Vianen organiseert dit jaar een speciale avond waarop het programma wordt gepresenteerd.
Gastheer Thomas Hoogendoorn zal deze avond presenteren.

Wat kun je verwachten?

Thomas zal samen met medewerkers van het theater het nieuwe programma bekend maken.
Voor deze avond hebben we ook een aantal artiesten uitgenodigd die alvast een korte sneak preview van hun programma gaan laten zien. De Grote Haay, het muzikale duo Maartje & Kine en de Omniband zullen een voorproefje laten zien!

3 voorstellingen op 1 avond

Je wordt getrakteerd op 3 voorproefjes van verschillende voorstellingen die komend seizoen zullen spelen bij Theater Vianen. Je krijgt onder andere een preview van het muzikale duo Maartje & Kine. Deze act krijgt lovende recensies voor hun show.
Telegraaf: “Muzikale voorstelling Maartje & Kine is een klinkend feest” ****
Na afloop openen we officieel de verkoop en kan het nieuwe seizoen beginnen.
Wij zien jullie graag op 2 juni om 20:15 uur.
Prijs €5,-