Philippe Elan – Enfer et Paradis

9 november 2024 20:15

Philippe Elan – Enfer et Paradis de mooiste chansons, begeleid door Reyer Zwart
Zaterdag 9 november 2024
20:15 uur
Muziek
€ 22,-
(incl. 1 consumptie)

Zanger/chansonnier Philippe Elan heeft een naam opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons. In zijn theaterprogramma Enfer et Paradis presenteert hij naast zijn favoriete chansons een aantal eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain afkomstig van zijn gelijknamige 4-sterren studioalbum dat in 2023 uitkwam.

Enfer et Paradis ademt de sfeer van vernieuwing. Met verrassende bewerkingen van bestaande nummers, enkele eigen composities en een Nederlandstalige song die Lenny Kuhr voor Philippe schreef. Wat blijft is zorgvuldigheid en passie waarmee Edisonwinnaar Elan zijn songs brengt en natuurlijk de succesvolle samenwerking met vaste begeleider Reyer Zwart op piano en gitaar.

De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Amsterdam en trad in zijn omvangrijke carrière op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet, het Residentie Orkest en Gregor Bak. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Ondertussen behoort hij  tot de beste chanson stemmen van Nederland. Over de theatershow Ma France (2019) schreef  Jacques  d’Ancona “… een tour de chant van een bijzondere klasse” ***** en NRC zegt over Enfer et Paradis “Fluwelen zanger Philippe Elan heeft zichzelf opnieuw vernieuwd” **** NRC.

Fluwelen zanger Philippe Elan heeft zichzelf opnieuw vernieuwd” **** NRC.

Elan’s warme stem houdt moeiteloos het authentieke geluid van het chanson in stand”, Het Parool. 
Een prachtige verzameling liederen in aanstekelijke arrangementen die recht doen aan Elan’s warme, krachtige zangstem”, Nederlands Dagblad.

The Bluebettes – Op de nostalgische tour

8 februari 2025 20:15

The Bluebettes – Op de nostalgische tour
Zaterdag 8 februari 2025
20:15 uur
Muziek
€ 22,-
 (incl. 1 consumptie)

Na hun succesvolle tournee met Toen was geluk… maken The Bluebettes opnieuw een heerlijk muzikale trip down memory lane. De vijf muzikantes hebben een enorme voorliefde voor muziek uit de tijd dat zij nog niet geboren waren. The Bluebettes – Op de nostalgische tour zit dan ook barstensvol swingende rock-‘n’-roll, de mooiste liedjes uit de jaren zestig en andere vervlogen decennia. In de ouderwets gezellige show wordt het publiek meegenomen naar de tijd waarin er sigaretjes op tafel stonden, we het moesten doen met twee tv-zenders en de muziek puur en echt was. We noemen Dusty Springfield, Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink, Simon & Garfunkel, Willeke Alberti en The Beatles – allemaal aanstekelijk gebracht met humor en loepzuivere samenzang.

Zang: Arlette Swartjes
Gitaar en zang: Geraldine Swartjes
Toetsen en zang: Esther Groenenberg
Basgitaar en zang: Chantal de Haan
Drums en zang: Anna Hoekstra

Niels van der Gulik en Richard Heijerman – Jij blijft bij mij

12 april 2025 20:15

Niels van der Gulik en Richard Heijerman – Jij blijft bij mij
Zaterdag 12 april 2025
20:15 uur
Muziek
€ 22,-
 (incl. 1 consumptie)

Maarten van Roozendaal was één van de beste kleinkunstenaars van de afgelopen decennia. Zijn podiumgemak, ontzaglijke stemgeluid, grote muzikaliteit en vernuftige teksten maakten diepe indruk op publiek en pers. Met liederen als Red mij niet, Kerstmis in April, Trouw zijn en Mooi stal hij hun harten. Zijn werk werd meermaals bekroond. Helaas mocht Nederland maar kort van zijn ongelooflijke talent genieten; hij overleed jong, toen hij 51 was

Met een subtiel gevoel voor humor zei Maarten ooit: ‘Het leven heeft geen zin, maar ik wel’. Zijn overweldigende oeuvre getuigt hiervan: als geen ander wist hij het leven op het podium te vieren. Zanger Niels van der Gulik en instrumentalist Richard Heijerman spelen een greep uit zijn werk en staan weer even stil bij Maarten: bij zijn liederen, teksten en verhalen.

Zang: Niels van der Gulik
Piano: Richard Heijerman

Janke Dekker – Ik volg gewoon mijn hart

2 mei 2025 20:15

Janke Dekker – Ik volg gewoon mijn hart
Vrijdag 2 mei 2025
20:15 uur
Muziek
€ 21,50-
 (incl. 1 consumptie)

Een spannende ontdekkingsreis over vallen en weer opstaan. Janke Dekker werd gecanceld
door een artikel in een zogenaamde kwaliteitskrant. Wat doet dat met je? Hoe blijf je
overeind?

Met de liedjes van Barbra Streisand in een Nederlandse vertaling brengt zij de soundtrack
van haar leven en probeert ze middels de muziek een antwoord te krijgen en te begrijpen
wie zij nu echt is en wat er van je overblijft als iedereen van alles van je vindt en alles waar
je voor staat in twijfel trekt. Een mooie, kwetsbare en moedige voorstelling vol inspirerende
verhalen, Ik volg gewoon mijn hart.

Beatrice en Vera van der Poel – Dancing Queens – xs tribute to ABBA

4 oktober 2024 20:15

Beatrice & Vera van der Poel – Dancing Queens – xs tribute to ABBA
Vrijdag 4 oktober 2024
20:15 uur
Muziek
€ 22,-
(incl. 1 consumptie)   

Beatrice en Vera van der Poel zingen het heerlijke repertoire van ABBA en vertellen het fantastische verhaal van deze Zweedse hitmachine. In de sauna hoor je alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agnetha Fältskog en rode Anni-Frid Lyngstad; het succes, het drama en de roddels.

De twee zussen worden bijgestaan door pianist Leo Bouwmeester. Op een meesterlijke manier speelt hij ABBA’s wereldberoemde songs, waaronder Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia op de piano; zoals de liedjes oorspronkelijk geschreven zijn. Zo staat hij in zijn eentje garant voor Björn én Benny.

Dancing Queens is een groot feest der herkenning; een topavond uit voor elke generatie!

Vera van der Poel: Agnetha
Beatrice van der Poel: Anni-Frid
Leo Bouwmeester: piano

Muziek: ABBA
Regie: Eddie B. Wahr
Concept en tekst: Beatrice van der Poel
Geluid: Onno de Visser
Lichtplan: Tom Verheijen
Foto: Anne van Gelder