Drums United – Birth of the Beat

11 maart 2023 20:15 - 22:15

Drums United

Birth of the Beat

Zaterdag 11 maart 2023

20.15 uur

€ 20,-

Muziek

Drums United komt met een gloednieuw innovatief programma. De geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater gebracht is.

Vanaf het begin van de evolutie heeft de mensheid zich gedurende miljoenen jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij.

De trommel, het oudste muziek instrument, reisde met de mens mee naar Zuid Amerika, Azië, Noord Amerika en Europa.
Drums en ritme hebben zich gedurende die miljoenen jaren in talloze verschijningsvormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de huidige uitgebreide drumsets en drumcomputers.
Veel van het ritmische DNA bleef onveranderd en is terug te horen in de muziek die we dagelijks horen.

De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

Internationaal befaamde topdrummer Lucas van Merwijk is al z’n hele leven bezeten van drums en reist over de hele wereld op zoek naar hun oorsprong.

 

Uitvoerenden

Lucas van Merwijk (The Netherlands) • Drums & percussion

Alper Kerkeç (Turkey) • Oriental percussion

Marco Toro (Venezuela) • Latin percussion

Moussé Pathé (Senegal) • African percussion

Niti Ranjan Biswas (Bangladesh) • Tabla’s

Handsome Poets – Lieve Hemel

11 februari 2023 20:15 - 22:15

Handsome Poets

Lieve Hemel

Zaterdag 11 februari 2023

20.15 uur

€ 19,50

MUZIEK

Degene die de Handsome Poets niet kennen hoeven alleen maar de eerste noten te horen en zullen het herkennen van de Radio, TV, en diverse films met wel als hoogtepunt hun nummer ‘Sky on Fire’ die wereldwijd ging en zelf belanden in de Hollywood film Edge of 17 met Woody Harrelson & Hailee Steinfeld. In een volgepropte prijzenkast staan o.a. platinum platen, fraai gedesignde prijzen voor o.a. Mega top50 award, meest gedraaide nummer op 3fm, best geklede band, en daarnaast vele nominaties. Ook de optredens liegen er niet om: Pinkpop, Lowlands, Vrienden van Amstel, Concert at Sea, enz… Met inmiddels meer dan 500 optredens op de teller zijn ze een vaste waarde in de Nederlandse Pop scene. Na hun eerste succesvolle theatertour Lieve Schatten (in meer dan 40 theaters gestaan), staat frontman Tim van Esch opnieuw in het theater met zijn vrienden van de Handsome Poets. Tijdens hun eerste theatertour deelde Tim, ontwapenend en met de nodige zelfspot, hoe hij zijn leven als “rockster” soms best zwaar vindt. Nu hij de dertig gepasseerd is, dient zich daarnaast een ander fenomeen aan: huisje, boompje, beestje. Wat voor ouders zo makkelijk leek, is voor de dertiger van nu wel even schakelen. Lieve Hemel! Met een nieuwe flinke dosis positiviteit gaat Tim weer het theater in. In deze Lieve Hemel is plaats voor iedereen. Neem dus opnieuw je lief, je moeder, je oma of buurman mee en geniet van deze muzikale avond vol prachtige liedjes.

 

Check:

www.handsomepoets.nl
https://www.facebook.com/HandsomePoetsMusic
https://www.instagram.com/handsomepoets/
https://open.spotify.com/album/2QKv0avsTYLKxkj26qVu3m?si=CoRKqDyvTHOQ8i67D4EDxw&nd=1

The Fortunate Sons

27 januari 2023 20:15 - 22:15

The Fortunate Sons (NL)

CCR, 50 years of rock’n’roll history

Vrijdag 27 januari 2023

THEATERWEEKEND

20.15 uur

€ 10,-

THEATERCONCERT

“Bad moon Rising”, “Proud Mary” en “Who’ll stop the Rain”. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Toch is het in 2022 alweer 50 jaar geleden dat aan het korte maar hevige bestaan van CCR een einde kwam. Dit jubileum is voor “The Fortunate Sons” de aanleiding geweest om in de voorstelling “CCR: 50 years of rock ’n roll history” een halve eeuw terug in de tijd te gaan voor het complete verhaal van CCR. Het verhaal van John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito, Californië, die eind jaren ’60 uitgroeiden tot één van de meest succesvolle bands uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

Gerard Alderliefste – Une belle histoire

21 januari 2023 20:15 - 22:15

Gerard Alderliefste and friends

Une belle histoire

Zaterdag 21 januari 2023

20.15 uur

€ 21,50

MUZIEK

U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson viert.
Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen uw theater in, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, wordt u meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.
Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire.’ Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…het wordt genieten!

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.  Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

Publieksreacties:
Inge Reus, Den Haag
Gerard Alderliefste, als geboren leader wist je deze kanjers nu al tot een geheel te brengen, het stond als een huis!! Wat een muzikale hoogstandjes, het was inspirerend en vol energie!

Uitvoerenden:

Zang, gitaar: Gerard Alderliefste

(Contra)bas: Kees Post

Drums: Bob Schimscheimer

Toetsen: Michel van Kemenade

Viool: Maria Eldering

Accordeon: Rob Stoop

(Backing) vocals: Bregje Hermans

(Backing) vocals: Rosanne Alderliefste

Niels van der Gulik e.a.

16 december 2022 20:15 - 22:15

Niels van der Gulik e.a.

Ik blijf hier! Een ode aan Ramses

Vrijdag 16 december 2022

20.15 uur

€ 19,50

THEATERCONCERT

Zo’n veertien jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs bij Niels in de polder en ging Niels graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.

Nu, ruim tien jaar na Shaffy’s dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

In Ik blijf hier! – Een ode aan Ramses brengt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten. En net als toen komen liederen als De een wil de ander of Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder weer helemaal tot leven.

 

zang: Niels van der Gulik

piano: Coen Molenaar

contrabas: Peter Wassenaar

drums: Richard Heijerman

regie: Eva Bauknecht