Bauke Bakker & Soul Cages – a tribute to Sting & The Police

20 april 2024 20:15

Bauke Bakker & Soul Cages – a tribute to Sting & The Police
Zaterdag 20 april 2024
20.15 uur
Muziek
€ 21,50,-
(incl. 1 consumptie)             

Iedereen die hem bij Her Majesty aan het werk heeft gezien weet dat podiumbeest Bauke Bakker de best zingende drummer én de best drummende zanger van Nederland is. Met The Soul Cages brengt hij een majestueus eerbetoon aan de muziek van Sting en The Police. De studiomuzikanten braken eind jaren zeventig door met wereldhits als ‘So Lonely’, ‘Roxanne’ en ‘Message In A Bottle’, waarna Sting nog jarenlang de hitlijsten beklom met indrukwekkende sferische liedjes. Bauke laat horen hoe hij als drummer beïnvloed is door de totaal eigen stijl van Stewart Copeland en weet ondertussen Stings unieke stemgeluid op fenomenale manier te benaderen.

drums en zang: Bauke Bakker
toetsen en zang: Micha Wink
gitaar en zang: Ruud van Halder
bas en zang: Sebastiaan van Olst

Janke Dekker – Ik volg gewoon mijn hart

16 maart 2024 20:15

Janke Dekker – Ik volg gewoon mijn hart
Zaterdag 16 maart 2024
20.15 uur
Muziek
€ 21,50,-
(incl. 1 consumptie)

In deze persoonlijke voorstelling zingt Janke Dekker de liedjes van Barbra Streisand, in haar eigen taal én met haar eigen verhaal. Met de liedjes van Streisand brengt Janke de soundtrack van haar leven. Zij vertelt waarom het leven en de liedjes van Barbra Streisand haar zo raken. Een leven met ups en downs maar altijd met muziek en inspirerende verhalen. Juist deze verhalen hebben Janke geraakt omdat er zoveel overeenkomsten met haar eigen leven zijn. Door deze verhalen en muziek te delen doet Janke wat zij al heel lang had moeten doen; haar hart volgen!

Zang en spel: Janke Dekker
Muzikale begeleiding: Erik Vlasblom
Vertalingen: Janke Dekker
Arrangementen: Erik Vlasblom

Harry Sacksioni – Dat kunnen ze allemáál wel zeggen

16 februari 2024 20:15

Harry Sacksioni – Dat kunnen ze allemáál wel zeggen
Vrijdag 16 februari 2024
20.15 uur
Muziek
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw solo programma plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdotenboek.

Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland! Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers, en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.

De titel van dit programma – Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… – verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen!

Harry’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld.

Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd er een trein naar hem vernoemd en werd hij begin dit jaar voor het 13e jaar (!) op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux. Zie voor alle informatie www.harrysacksioni.nl.

Muziek : Harry Sacksioni
Producent : Katowee Holland
Tourneeplanning en publiciteit : Senf Theater, Delft tel. +31 (0)10 592 31 55 of www.senf.nl
Website : www.harrysacksioni.nl
Instagram : www.instagram.com/harrysacksioni
Twitter : twitter.com/harrysacksioni
YouTube aankondiging : https://youtu.be/si4tKIKgN5w

Tim Knol – Gets the blues (Try-Out)

1 februari 2024 20:15

Tim Knol – Gets the blues
Donderdag 1 februari 2024
20.15 uur
Theaterconcert (Try-Out)
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Een zoektocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. Waar komt zijn smaak vandaan? De muziek waar hij van houdt, vindt zijn oorsprong in de blues: Tim Knol Gets the Blues.   

Tim: ‘Ik ben mijn hele leven al gek van traditionele Amerikaanse muziek, zoals soul, country, rhythm-and-blues en folkmuziek. Dit pad ga ik verder bewandelen. En dan dienen zich vanzelf ook nieuwe liedjes bij me aan.’

Aan de hand van verzamelde foto’s, en verhalen over bijvoorbeeld Tecumseh Valley van Townes Van Zandt, Boomer’s Story van Ry Cooder en Deep River Blues van Doc Watson doet Tim verslag van zijn ontdekkingen. In de theatershow Tim Knol Gets the Blues speelt hij naast zijn favoriete muziek ook liedjes van zijn nieuwste album Long Live Your Friends.

www.timknol.nl

Ricky Koole – Onwijs Gers

28 oktober 2023 20:15

Ricky Koole & Band – Onwijs Gers
Zaterdag 28 oktober 2023
20.15 uur
Muziek
€ 21,50,-
(incl. 1 consumptie)

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. En ze stelt zichzelf de vraag: Wat zocht ze al die tijd? Waar liggen haar muzikale wortels nou echt?

Dit najaar verschijnt haar nieuwe Nederlandstalige plaat, ‘Altijd Iemand’, gemaakt met oa. de mannen van de Rotterdamse band Ocobar. Een plaat waarin alles bij elkaar komt: Ricky’s liefde voor Americana maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. ‘Dit album is mijn persoonlijkste plaat tot nu toe’ zegt Ricky er over. 

In het programma ‘Onwijs gers’* vertelt Ricky grappig over waar ze vandaan komt, haar familie-geheimen en de muziek uit het pannenkoekenhuis. Naast de liedjes van haar nieuwe plaat zingt ze oude hits uit de jaren ’70 en ’80 waar ze mee opgroeide. Liedjes die troost bieden, die soms weemoedig maken en dan weer zorgen dat je hardop meezingt en vol goede moed vooruit kunt. Onwijs gers dus!

Want soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent.

(*’gers’ is een woord dat in de Rijnmond wordt gebruikt om iets an te duiden wat gaaf of tof is.)

Zang, tekst, gitaar:                            Ricky Koole
Gitaar:                                                Cok van Vuuren
Bas:                                                     Bart Wijtman
Drums:                                                Rob Wijtman
Techniek:                                            Jan Heideveld/Sylvester Boers

Ticket Type Price Cart

Britta Maria & Maurits Fondse – Vive la Chanson

15 december 2023 20:15

Britta Maria & Maurits Fondse – Vive la Chanson
20.15 uur
Vrijdag 15 december 2023
Muziek
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Mede door het TV-programma Chansons! beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.

Vive la Chanson!

In het nieuwe theaterconcert Vive la Chanson! spelen zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev ontroerende en opzwepende Franse Chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc e.a.

Aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Met Chansons die u meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde…. over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling. Met tussen de chansons door bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers.

Pers over de over de vorige voorstellingen:

4 ⭐️⭐️⭐️⭐️ van het Theaterparadijs

‘Schitterend stemgeluid’
‘Bezielde begeleiding’
‘Heerlijke avond’ ‘Intens muziekspektakel’

‘Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters moeten hierheen! Deze drie laten je een glimp van de hemel zien’ – Musicalkrant

‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ – NH Dagblad

‘Sterk trio, bijzonder mooie CD’ – Jacques Klöters

‘Eigen liedjes Ijzersterk’ – Frits Spits

‘Een 10!’ – voormalig presentatrice Lisette Hordijk

Publieksreacties op de voorstelling ‘Aznavour mon Amour’:

‘Ik heb nog nooit zoveel ontroerde gezichten gezien bij het verlaten van de zaal en er werden echt veel zakdoeken getrokken! Een pareltje, goed opgebouwd en van een hoog muzikaal niveau!’

‘Ik moet zeggen dat ik met “Aznavour mon Amour” een juweeltje van een muziekvoorstelling heb gezien; ik was (samen met het publiek!) tot tranen geroerd. En als ’t zover komt met mij moet je echt van zeer goede huize komen!’

‘Voor iedereen was het niet alleen de prachtige stem van Britta Maria en de mooie begeleiding van de musici maar ook de herkenning van alle chansons waarmee wij groot zijn geworden. Jullie hebben de mensen echt blij gemaakt’.

Mell & Vintage Future – Roots & Romance III *UITVERKOCHT*

28 januari 2024 20:15

Mell & Vintage Future – Roots & Romance III *UITVERKOCHT*
Zondag 28 januari 2024
20.15 uur
Muziek
€ 10,- (nationaal Theater weekend)
(incl. 1 pauze consumptie)

ROOTS & ROMANCE III is een fris vervolg op deel II. Verwacht nieuw eigen werk, nieuwe covers, niet eerder in het theater gespeelde liedjes, maar zeker ook de inmiddels internationaal bekende songs van de band. Met avond aan avond een bewezen geweldig mooi geluid, dankzij het vooruitstrevende eigen geluidssysteem.

Tijdens de theatertour in 2022 bleek dat Mell & Vintage Future geweldig tot hun recht komen in het theater. De muzikaliteit van dit bijzondere trio, de uitzonderlijke stem van Mell, de eigen liedjes groots en klein en de bijzondere coverversies van de roots van de band: het leverde in de aandachtige omgeving van het theater een onvergetelijke show op. Veruit de meest gehoorde reacties waren: “wat een energie, wat een stem, wat een plezier, wat een geweldig mooie avond”. Het enthousiasme van het publiek was ongekend en de plaatverkoop na afloop van de shows brachten het laatste album BREAK THE SILENCE zelfs op de eerste plaats van de Nederlandse vinylchart!

De persoonlijke verhalen van Mell, Ton en Nico, de achtergronden bij eigen liedjes, soms best grote onderwerpen, de redenen voor een bijzondere cover en classic love songs,  Mell & Vintage Future maken het tot een even opwindend als ontroerend geheel dat smaakt naar veel meer. En dus komt er meer, in ROOTS & ROMANCE III.

Volop genieten, van jong tot oud!