Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje

25 januari 2025 20:15

Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje
Zaterdag 25 januari 2025
20:15 uur
Cabaret
€ 19,-
 (incl. 1 consumptie)

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met “Boompje, Beestje”: een muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Boban speelt “Boompje, Beestje” overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).

Over Boban

Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.

Quotes

“Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut”Theaterkrant 2023
“Een talentvolle cabaretier met lef”Het Parool 2024
“De woordspelingen en dubbelzinnige grappen vliegen je om de oren”ILoveTheater 2023

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.