Diederik Jekel – De kunst in kunstmatige intelligentie zien

10 januari 2025 20:15

Diederik Jekel – De kunst in kunstmatige intelligentie zien
Vrijdag 10 januari 2025
20:15 uur
Special
€ 22,50-
 (incl. 1 consumptie)

Zal kunstmatige intelligentie (KI) de ondergang van de mensheid betekenen of gewoon de oplossing voor alle saaie klusjes op kantoor? Mails die geschreven en beantwoord worden door een programma, dan doorgestuurd worden naar het programma van je collega dat dan weer die mails beantwoordt; er komt geen mens meer tussen. Nooit meer zelf een PowerPoint maken of een document samenvatten voor je baas of weten wanneer een video echt is of niet. Straks zijn journalisten, kunstenaars en rechters ook gewoon vervangen door KI. Nooit meer nadenken en ploeteren op je werk, want de computer kan uw werk beter dan uzelf. Hoe zijn we hier in vredesnaam in terecht gekomen en wat gaat dit betekenen voor de mensheid? Wat is leven? Wat is creativiteit? Bestaat evolutie nog en is dit het gevolg?

Diederik Jekel gaat u in dit unieke theatrale voorstellingscollege meenemen in een heel bijzonder verhaal. Het grootste verhaal denkbaar. Dat over het leven zelf. Hoe kwam leven, hoe kwam toen de mens en hoe kwam uiteindelijk de computer? Het belooft een prachtige avond met veel humor te worden en aan het einde van de voorstelling zult u nooit meer hetzelfde kijken naar welke bacterie, mens of computer dan ook en een goed gevoel hebben bij hoe kunstmatige intelligentie onder de motorkap werkt. Bedoeld voor iedereen, van jong tot oud en ook (juist) voor mensen die nauwelijks de aan-knop van hun telefoon kunnen vinden.

Het verandert je kijk voor altijd op datgene dat jouw leven meer beïnvloedt dan welk ander ding in ons leven: de computer. En dat in maar anderhalf uur! Wellicht de laatste voorstelling die u ooit zult zien die nog door een mens geschreven is.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.