Maartje en Kine – Hoge Noot

13 april 2024 20:15

Maartje en Kine – Hoge Noot
Zaterdag 13 april 2024
20.15 uur
Muzikaal cabaret
€ 20,-
(incl. 1 consumptie)

Vanwege overweldigend succes nog eenmaal in Nederland te zien: het sterprogramma Hoge Noot van Maartje en Kine. De Telegraaf en Theaterparadijs waren lyrisch en noemden het “een klinkend feest ★★★★” en “weergaloos muzikaal grappig ★★★★★”. Muzikale comedy zoals u het nog nooit gezien heeft!

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Maar met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jacksons Thriller. Beuken, rocken, zweten: Maartje en Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje en Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje en Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. 

U kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire “Maartje en Kine Buigen Niet” – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje en Kine zijn fameus voor hun “Miniconcerten voor Alleenstaanden” en hun optredens bij Khalid en Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. 

‘Hoge Noot’ is een voorstelling voor volwassenen maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

De pers schreef over “Hoge Noot”:

Een klinkend feest” (★★★★ De Telegraaf)

“Weergaloos muzikaal grappig” (★★★★★ Theaterparadijs)

“Prachtige samenzang en de indrukwekkendste muziekstukken” (Theaterkrant)

“Anderhalf uur puur genieten” (ILoveTheater)

De pers over Maartje en Kine:

“Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.” (Jacques D’Ancona)

“De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.” (★★★★★ Theaterkrant)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.