Philippe Elan – Enfer et Paradis

9 november 2024 20:15

Philippe Elan – Enfer et Paradis
Zaterdag 9 november 2024
20:15 uur
Muziek
€ 22,-
(incl. 1 consumptie)

In een volledig nieuwe theatershow presenteert Philippe, die een naam heeft opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons, een collectie eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het repertoire is afkomstig van het nieuwe studioalbum ‘Enfer et Paradis’ dat in ‘voorjaar 2023 is uitgekomen.

Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast nieuwe nummers, waaronder meerdere eigen nummers en bijdragen van Lenny Kuhr, vertolkt Philippe toch ook weer enkele van zijn favoriete chansons, maar dan wel in een nieuw muzikaal jasje. Wat blijft is de succesvolle samenwerking met zijn vaste begeleider Reyer Zwart die ook voor de productie van het album tekende. Samen kozen ze ervoor het nieuwe repertoire in de studio maar ook tijdens de concertreeks, te laten begeleiden door een voltallige band. De voorstelling draait in seizoen 2024-2025 zowel in kleinere als grotere bezetting.

Na de succesvolle theatershow ‘Ma France en chansons’ en het vorige programma ‘Tout Elan’ waar hij intiem wordt begeleid door Reyer Zwart op piano en gitaar, vindt Philippe zich volgend seizoen dus weer omringd door elektrische en akoestische gitaar, klavier en contrabas. ‘Ik geniet van alle extra mogelijkheden die de muzikanten me bieden om ook deze pop-kant van het Franse chanson te belichten. Juist ook omdat chansons zich op het moment mogen verheugen op hernieuwde aandacht.’  Philippe Elan speelt voor het tweede jaar in het nieuwe seizoen in het Concertgebouw Amsterdam  2 concerten in de Robecoreeks samen met Gregor Bak.

Samenstelling en Zang:  Philippe Elan
Gitaar  Reyer Zwart
Piano: Gregor Hamilton
Drums:  Pim Dros

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.